Kistérségünk

Hírek

Kistérségi Hírek KEOP 1.2.0 pályázatok Sportol a Bakonyalja Rólunk írták Települési hírek LEADER Helyi Vidékfejlesztési Iroda Új Magyarország Pont Munkaügyi Központ Kisbéri Kirendeltség Evangélikus hírek Kistérségi Művelődési Központ Elektronikus Betegrendszer

Események

< >

Dokumentumok

Közbeszerzések
Rendeletek
Pályázatok
Nyomtatványok
Munkaanyagok
Tervezetek
Döntések

Már a farsangra készülnek az ácsteszéri óvodában


Odakinn hideg, csípős a szél fúj, de az ácsteszéri óvodában egy pillanat alatt felmelegedhet az ember, a termekből kiszűrődő kedves hangok hallatán. Az óvoda két csoportjába 32 gyerek jár. A kis-középső csoport foglalkoztató termének ajtaján egy tojásból épp kibúvó kiscsibe mosolygós pofija jelzi, hogy Reif Jánosné óvónő és Schveighardt Róbertné dajka vezetésével a legkisebb óvodások töltik itt napjaikat. Ott jártunkkor furulyaszó mellett énekeket, játékokat tanultak. A dalokat tapssal kísérték, majd el is játszották, közben jókat nevettek a mókás szövegeken és mozdulatokon.


A nagy-középső csoportban is vidáman zajlik az ebéd előtti foglalkozás. Akad, aki a kirakózást gyakorolja, van aki, inkább az állatvilág rejtelmeivel ismerkedik a könyvben. A többség azonban már a farsangi mulatságra készülődik Volf Nándorné óvónő és Nagy Gyuláné, dajka irányításával. Krepp-papírból a farsangi álarcokra való színes gömböket gömbölyítgettek nagy odaadással. Míg szorgalmasan járt a kezük, persze lehetett beszélgetni, tréfálkozni, így a játékos munka is gyorsabban haladt. Az elkészített gömböket, egy másik foglalkozás során ragasztják fel majd fel az álarcokra. Részükről mindent megtesznek azért, hogy jól sikerüljön a farsangi móka.